PREVOZ

carKada trka i užurbanost oko venčanja dostignu svoj vrhunac, dešava se da se zaboravi ono najvažnije, a to je – izbor automobila za svečanu povorku, jer upravo je to jedan od ključnih elemenata organizacije ovog divnog događaja. Upravo zbog toga ovom pitanju treba pristupiti maksimalno odgovorno, ne samo osluškujući želje jednog i drugog, nego i pažljivo saslušavši mišljenje profesionalaca. Prevoz za venčanje se uvek bira polazeći od onoga što preferiraju i žele mladenci, kao i u skladu sa budžetom koji je za tu svrhu izdvojen. Dakle, da pojasnimo…

Iznajmljivanje prevoza ili samostalan prevoz gostiju

Ukoliko je izabranik Vašeg srca od onih koji su se rodili pod srećnom zvezdom, pa se u njegovom voznom parku krije skupocena „zver“ na četiri točka, teško da će odjednom poželeti da iznajmi automobil. Zapravo su najveći izgledi da će i sam hteti da se uhvati za „uzde“ i lično ga provoza. Slična situacija može nastati i kada su u pitanju zvanice, zbog čega treba blagovremeno pitati goste, koji će vid prevoza koristiti.

Važno je sledeće: Obavestite zvanice o svim adresama, maršrutama i približnom rasporedu kretanja od jedne do druge lokacije, kako se ne bi izgubili negde na pola puta.

Korisno je osloniti se na tradiciju koja vlada na Zapadu. Na primer, na zaključenje braka pred matičarem mladu voze u posebnom automobilu, a u većini slučajeva za volanom sedi mladin otac. Složićete se da je to vrlo dirljiv prizor koji može da doprinese draži Vašeg svečanog događaja!

U slučaju da ste doneli odluku o iznajmljivanju prevoza, neophodno je da se uverite u dobru reputaciju agencije za njegovo iznajmljivanje. Postoje slučajevi nesavesnog ispunjavanja obaveza od strane kompanija koje pružaju usluge ove vrste i oni nisu nimalo retki!

A dalje je na Vama da izaberete. Kakve modele automobila biste želeli da vidite u svadbenoj povorci u kojoj će Vas odvesti u susret Vašem novom porodičnom životu? Ovde sve zavisi od mogućnosti mladenaca i njihovih roditelja, kao i od stila venčanja.

Možete iznajmiti:

  • Elegantne automobile iste marke, čisto efektne automobile ili raritete, koji će Vas u skladnoj koloni odvesti ka cilju i ostvarenju Vaših snova,
  • Minibuseve koji pružaju mogućnost prevoza većeg broja gostiju i predstavljaju manji udarac „po džepu“ za buduću porodicu,
  • Autobuse. Najkompromisnija varijanta koja pruža mogućnost prevoza praktično čitave rodbine, prijatelja i ostalih gostiju.

Sami donesite odluku o tome šta je za Vas najpogodnije.

Oslonite se pri svom odabiru na automobile sledećih marki: Mercedes, Rols Rojs, BMW, Bentli, Folksvagen i verujte nam da nećete nimalo zažaliti. A oldtajmeri izgledaju neopisivo glamurozno na ceremonijama venčanja! Ukoliko se venčanje održava tokom letnjeg perioda možete iznajmiti automobil sa otvorenim krovom. A što se tiče venčanja koja se organizuju pod devizom „Glamurozno, blistavo, ekstravagantno“ idealan automobil za njih bilo bi nešto iz nepogrešive kategorije sportskih četvorotočkaša.

Jedino što uvek treba imati na umu jeste sledeće: Svadbena povorka mora da izgleda dostojanstveno i elegantno, a ne uštogljeno i bez ukusa!

Ne treba zaboraviti ni na široku lepezu dekorativnih detalja koji mogu da doprinesu glamuroznijem izgledu automobila, ali isto tako mogu i da ga naruže. Takođe treba voditi računa o balansu kako bi sve izgledalo prirodno, a ne napadno i vulgarno. Nežni cvetni aranžman, nekoliko traka, znak sa natpisom „Upravo venčani“ i automobil je spreman! Trudite se da uzmete u obzir sve detalje: teren kojim automobil treba da prođe, godišnje doba, vremenske uslove. Ukrasni detalji i cveće moraju biti postavljeni tako da ne zaklanjaju vidik vozaču, trake i venčići moraju biti optimalne dužine kako se ne bi zapleli oko točkova.

Nestandardna prevozna sredstva za venčanje

Danas postoji nebrojeno mnogo varijacija kada su u pitanju vozila koja se mogu koristiti na venčanju, a može se slobodno reći da su postali i njegov neodvojiv deo:

  • Elegantne kočije sa kočijašem i gracioznim konjima, u kojoj će se mlada odvesti do mesta venčanja,
  • Motocikli, mopedi, bicikli, helikopeteri, laki avioni, leteći balon i druga najneverovatnija prevozna sredstva koja možete zamisliti takođe mogu biti deo svadbene povorke o kojoj sanjaju svi ljubitelji ekstremnih sportova i zaljubljenici u adrenalin. Slične vrste prevoznih sredstava više se odnose na zabavnu stranu događaja, nego na funkcionalnu, budući da samo ostavljaju dobar utisak, međutim i u tim situacijama postoje izuzeci (na primer, bajkersko venčanje je pre odraz stila života, nego atraktivna scenografija).

Ali ma kakav vid prevoza odabrali, treba da imate na umu samo jednu stvar: to je isključivo Vaše venčanje i ono treba da prođe što komotnije i spontanije moguće, i zbog toga je bolje da bude jednostavnije, ali prijatnije, nego efektno, ali da se osećate nelagodno u sopstvenoj koži.

Top